Hoppa till innehåll
Home » Nyheter » Swingtrading

Swingtrading

  • av
Baseball Spel för nybörjare. Hur satsar man?

Swingtrading är en handelsstrategi som försöker dra nytta av prisförändringar, eller så kallade “swings” (svängningar), på en marknad. Om du är nyfiken på att lära dig mer om swingtrading har du kommit helt rätt.

I följande artikel kommer vi gå igenom:

  • Vad swingtrading är och hur det fungerar.
  • Vad som skiljer swingtrading och daytrading åt.
  • Hur man gör för att bli en “swingtrader”.

Definition av swingtrading

Swingtrading är som sagt en handelsstrategi som traders använder för att köpa och sälja aktier när särskilda indikatorer pekar på en uppåtgående eller nedåtgående trend i framtiden. En trend som kan sträcka sig från en natt till några veckor. Swingtrading syftar till att tjäna på att köpa och sälja mellanliggande låg- och toppnivåer inom en större övergripande trend.

För att lyckas med swingtrading använder traders särskilda tekniska indikatorer för att avgöra om specifika aktier har potential, samt för att avgöra när det är bäst att köpa eller sälja. För att utnyttja dessa möjligheter måste swingtraders agera snabbt för att öka sina chanser för kortsiktiga vinster.

Som tidigare belyst drar swingtraders nytta av upp- och nedåtgående “svängningar” i priset på en specifik tillgång. Målen hos traders är att försöka fånga små rörelser inom en större övergripande trend. Sedan siktar swingtraders på att göra många små vinster som ger en betydande avkastning.

Gentemot daytrading, där handeln sker med korta intervaller om bara några minuter, sker swingtrading mer med intervaller om timmar och dagar.

Swingtrading är en mer långsiktig investeringsstrategi än daytrading

Till synes kan swing- och daytrading verka identiska. Faktum är att de är likartade i vissa avseenden, men det finns en stor faktor som skiljer dem bägge åt. Nämligen själva tiden för hur länge traders håller sina positioner. Medan swingtraders kan hålla sina positioner över natten till flera veckor, stänger daytraders sina positioner inom några minuter eller före det att marknaden stängs.

Swingtraders kan kontrollera sina positioner med jämna mellanrum och vidta nödvändiga åtgärder när det är behov för detta. Till skillnad från daytrading kräver swingtrading inte att traders konstant övervakar sina positioner, eftersom handeln här kan vara i flera dagar eller veckor.

Summan av kardemumman är således att swingtraders är mer långsiktiga än vad daytraders är. Något som i sin tur innebär att swingtrading är en mer långsiktig investeringsstrategi och därmed innebär mindre risker.

Swingtrading: Steg-för-steg-guide

Nu när vi gått igenom vad swingtrading är samt hur det fungerar kan vi gå vidare med att beskriva hur man gör för att komma igång med swingtrading. Ta del av vår steg-för-steg-guide för att lära dig utförligt hur du börjar.

Välj en nätmäklare och öppna ett konto

För att börja med swingtrading måste du först och främst ha ett konto hos en nätmäklare. Det finns många alternativ på marknaden som låter traders se diagram, analyser och genomföra sin handel. Eftersom det finns gott om nätmäklare är det viktigt att du gör din förundersökning noggrant och väljer den som passar dig bäst.

Se till att välja en nätmäklare som har öppet för handel när marknaden är öppen, samt en nätmäklare med låga avgifter och en användarvänlig plattform.

När du välj hittat den nätmäklare du vill påbörja swingtrading genom är det dags att registrera dig på denna.

Utveckla en tradingstrategi

När du väl har hittat en nätmäklare och registrerat dig där bör du inte börja handla direkt. Du behöver först och främst en strategi baserad på fullt fungerande system för att säkerställa att den fungerar.

Att hitta en strategi för swingtrading som fungerar kräver hårt arbete. Men när du väl lyckats hitta en kommer du belönas av dina ansträngningar. Kom dock ihåg att ingen strategi garanterar vinst, men det kan öka vinstpotentialen.

Börja handla med lite pengar

För att börja med swingtrading hos en nätmäklare måste du naturligtvis köpa positioner. Till att börja med är det en god idé att endast använda en mindre summa pengar. Särskilt om du inte är insatt i trading sedan tidigare.

Några nätmäklare erbjuder dessutom demokonton som erbjuder användare att testa på handelsplattformen innan de börjar handla på riktigt. Om möjligheten finns är detta värt att göra.

Gör dina läxor

Trading innebär stora chanser för förluster och därför är det viktigt att du gör dina läxor och håller dig konstant uppdaterad om marknaderna. Det vill säga att du konstant läser nya diagram och analyser och tar del av experters bästa råd. Marknader rör sig oerhört mycket och det kan kännas otroligt komplext i början. Men ju mer tid du lägger ned på att utbilda dig själv desto mer kommer du utvecklas och desto bättre kommer det i sin tur gå för dig.