Hoppa till innehåll
Home » Nyheter » Passiv inkomst

Passiv inkomst

  • av
Passiv inkomst

Passiv inkomst är något som talas flitigt om i dagens samhällen. Något folk drömmer om och har som mål. Men vad är egentligen en passiv inkomst och hur gör man för att tjäna en sådan? Det är frågor som dessa vi kommer besvara i artikeln nedan.

Fortsätt läsa för att lära dig mer om…

  • Passiva inkomster.
  • Hur man gör för att skapa sig en passiv inkomst.
  • … och mycket mer!

Definition av passiv inkomst

Passiv inkomst är en inkomst som tjänas in utan utbyte av vare sig arbete eller tid. Att tjäna en passiv inkomst är drömmen för dem som försöker bli ekonomisk oberoende. Genom att slippa arbeta kan man istället använda sin fritid till att utforska andra ekonomiska möjligheter. Samtidigt får man mer tid över till det som verkligen betyder något: som sin familj, sin hälsa och sina fritidsintressen.

Så vad för slags passiva inkomster kan man egentligen ha? Det finns gott om dessa och nedan listar vi några av de vanligaste:

Utdelningsaktier

Ett sätt att tjäna en passiv inkomst på är genom utdelningsaktier. Att tjäna en passiv inkomst med hjälp av aktier är dock också en risk och därför är det viktigt att man är väldigt insatt i vad man håller på med. Dessutom krävs det oftast att man investerar en betydande summa pengar för att få tillräckligt stora utbetalningar genom sina utdelningsaktier. Men om man konsekvent investerar sina pengar i utdelningsaktier kan samla på sig en bra passiv inkomst över tid.

Hyresfastigheter

Att hyra ut hyresfastigheter är ett fantastiskt sätt att få ihop en extra månadsinkomst. Genom att verkligen lägga ner tid och energi på detta kan man definitivt täcka de extra avgifter som normalt finns i samband med drivandet av fastigheter. Internet har dessutom gjort det väldigt enkelt för de som önskar att hyra ut sina hyreslägenheter att göra det.

Affiliatemarknadsföring

Affiliate-marknadsföring är en praxis för att samarbeta med ett företag för att tjäna provision genom att marknadsföra deras produkter eller tjänster. Denna metod för passiv inkomst fungerar bäst för den som redan har en blogg, ett sociala-mediekonto eller en hemsida. Men trots detta kan det bli svårt att bygga upp en passiv inkomst med hjälp av affiliatemarknadsföring.

Fonder

Åter igen är investeringar ett smart sätt att tjäna en passiv inkomst på. Fonder är en väldigt smart investeringstyp och dessutom mindre riskabelt än investeringar i aktier. Med fonder sätter man över pengar månatligen och över tid kommer ens kapital byggas upp. Utdelningen för fonder blir vanligen inte lika stor som aktiers, men över tid kan det ändå bli en passiv inkomst.

Fördelar med passiva inkomster

Istället för att lägga ner all din tid och energi på ett kontorsjobb kan du tjäna en passiv inkomst vid sidan av ditt vanliga jobb till att börja med. I framtiden kan du förhoppningsvis leva på din passiva inkomst och få mer tid över till allt det roliga livet. Att tjäna en passiv inkomst ger dig otaliga fördelar som du inte vill missa:

Du blir mer finansiellt stabil

Många människor kämpar för att kunna känna sig finansiellt stabila. Med en passiv inkomst kan man räkna med att tjäna pengar utan att behöva kämpa för det. Det betyder att man mycket snabbare kan uppnå finansiell stabilitet eftersom man har en slags ekonomisk säkerhetskudde.

Du kan vara ute och resa

En annan fördel med att tjäna en passiv inkomst är att man slipper vara bunden till en plats. Eftersom man inte behöver vara på ett kontor kan man vara ute och resa om man så önskar det. Dessutom är man många gånger inte bunden till en specifik tid heller, vilket betyder att man kan resa till en helt annan tidzon och tjäna en passiv inkomst ändå.

Du kan gå i pension i förtid

Pensionering är något som många ser fram emot – men samtidigt något som många fruktar då det kräver att man samlat ihop lite pengar till det. Med en passiv inkomst kan man dock börja samla ihop till sin pension samtidigt, och därmed gå i pension tidigare.

Du kan höja ditt sparande

Ännu en fördel med passiva inkomster är att du kan spara mer månatligen. Eftersom din månatliga inkomst är större, har du också mer pengar att åsidosätta varje månad till ditt sparande. Det vill säga att ditt sparande så småningom blir större.

Finns det några nackdelar med passiva inkomster?

I det stora hela finns det egentligen inga nackdelar med passiva inkomster, förutom att det är svårt att komma igång och starten också kan vara väldigt krävande. Att investera i aktier eller fonder kräver att man gör mycket förundersökning, och att börja med affiliatemarknadsföring kräver att man redan har en väletablerad hemsida eller blogg.